Clara Agatha Hagtvedt Lunndal, produktansvarlig og søkeadministrator, ABC Startsiden
Clara Agathe Hagtvedt Lunndal, ABC Startsiden. Foto: Joacim Jørgensen.

Hvilke arbeidsoppgaver har du?

Som søkeadministrator jobber jeg med å utvikle Startsidens søketjeneste, ABC Søk. Jeg har ansvaret for vedlikehold og analyse av statistikken som genereres. Her ser jeg blant annet på ukens mest populære søk, og blogger om dette på ABC-Søk-bloggen. I tillegg holder jeg på med testing og besvarer brukerhenvendelser relatert til indeksen og søketjenesten.

Hvordan gjorde utdanningen deg kompetent til jobben du har nå?

På bachelorstudiet syntes jeg at Kunnskapsorganisasjons- og gjenfinningsfagene, og spesielt teori om gjenfinning var noe av det mest interessante vi gikk gjennom. For å få et teoretisk perspektiv på digitale søkesystemer og en forståelse for hvordan søk og gjenfinning fungerer, begynte jeg på masterstudiet og valgte faget gjenfinningssystemer og -metoder.

Hva var din motivasjon for å begynne på studiet?

Valgmulighetene på arbeidsmarkedet og trygghet ved å ha en profesjonsutdanning var viktig for meg. Jeg er interessert i samfunnsvitenskap og kulturforvaltning, men også i informasjonsteknologi. Dette studiet ble derfor nesten som skreddersydd for meg.

Hvordan var ditt møte med utdanningen?

På alle måter positivt. Miljøet levde helt klart opp til sitt gode rykte. Det er også stort rom for å påvirke sin egen studenthverdag, og for meg var dette positivt og motiverende. Faglig sett var tilbudet variert og interessant, og foreleserne la til rette for aktiv deltagelse hele veien.

Hva tenker du om mulighetene utdanningen gir?

Jeg føler at jeg har fått en allsidig og variert utdannelse som gjør at jeg kan velge mellom mange forskjellige typer jobber. (For meg var denne fleksibiliteten viktig da jeg valgte studieretning.) Kompetansen min er interessant ikke bare for biblioteksektoren, men for det offentlige generelt, og også det private næringsliv.