Mari Eeg Vilnes, spesialbibliotekar, Deichmanske bibliotek

Alt mulig, står i skranken, låner ut bøker, formidler bøker og til barn, ungdom, lærere, foreldre og andre voksne. Vi har bokprat til klasser her og på skolene. Nå jobber jeg endel med arrangementer, enten vi formidler her eller ute av huset, på Hudøy feriekoloni, Miniøya, Barnas Verdensdager og Sommerskole. Vårens høydepunkt tror jeg blir Ungdommens kulturmønstring (UKM) i bydelen. De skal være her, det blir nok fullt trøkk! I vår skal vi se på nettjenesten til avdelingen og for barn og unge. Det har jeg gleda meg til lenge!

Hva liker du best med jobben din?

At det er så utrolig allsidig! Fra å sette opp bøker til å sitte i juryen til UKM her i bydelen, holde foredrag og fortelle skumle historier på Hudøy. Jeg tror vi må være blant bibliotekarene med hverdag og arbeidsoppgaver som varierer mest. Og så så hyggelige folk!

Hvorfor en bachelor i bibliotek- og informasjonsvitenskap?

Jeg gikk på Kulturkunnskap i Bodø og hadde praksis på Oslo Bymuseum, og da bestemte jeg meg for at jeg ville bli bibliotekar og jobbe i fagbibliotek…