Anne Fløtaker, forlagssjef for skjønnlitteratur i Cappelen Damm

Arbeidet mitt er å lede avdelingene for norsk og oversatt skjønnlitteratur. Der jobber det til sammen 11 redaktører med antakelse og bearbeidelse av norske og oversatte manus. I tillegg å lede avdelingen er jeg redaktør for en del norske og oversatte forfattere. Med dem arbeider jeg med manus, fra det første anslaget til en ferdig bok foreligger. Mye av tiden går med til å lese, mye til å diskutere med forfatterne, mye til å sørge for at bøkene får et omslag som yter dem rettferdighet og sist men ikke minst: Bøkene skal selges inn til vår markedsavdeling som i sin tur sørger for å formidle dem til bokhandel.

Hva liker du aller best med jobben din?

Ingenting kan slå følelsen det gir å få være fødselshjelper for en god roman. Og aller best er det selvsagt når kritikerne liker boka og forfatteren får den anerkjennelsen han eller hun fortjener.

Hvorfor valgte du bibliotekarutdanninga?

Jeg hadde studert litteraturvitenskap og idéhistorie da det slo meg at jeg jo måtte få meg en jobb. Jeg er praktisk talt oppvokst i folkeboksamlinga på Lillehammer, og tenkte at å være bibliotekar ville passe meg godt. Og det gjorde det, de par årene jeg jobbet i bibliotek, før jeg gikk over i forlagsbransjen.